هر کسب و کاری به شدت به استراتژی های مخابراتی خود متکی است، زیرا مشتریان و مراجعان سبک و کار به برقراری ارتباط راتباط راحت با تیم و پرسیدن سوالات مهم خود در اسرع وقت نیاز دارند. استراتژی های مخابراتی برای ارتباطات درون سازمانی بین کارمندان کسب و کار نیز بسیار با اهمیت هستند و کارایی آنها را افزایش میدهند.
سیستم تلفن سانترال یا PBX (مخفف شده عبارت Private Branch Exchange) یک استراتژی مخابراتی با هزینه نصب و نگهداری پایین و کاربرپسند است و برای رفع نیازهای امروزی کسب و کارها بسیار کاربردی میباشد. اما نکته قابل توجه و مهم این است که حتی مراکز سانترال با کیفیت بالا نیز ممکن است گاهی اوقات با مشکلاتی مواجه شوند؛ بنابراین کسب و کارها باید برای رسیدگی به این مشکل ها آمادگی لازم را داشته باشند تا روال عادی کار آنها قطع نگردد.
در ادامه به بررسی رایج ترین مشکلات سانترال تحت شبکه گرنداستریم و هم چنین برخی نکات برای عیب یابی آنها خواهیم پرداخت.
مشکلات رایج در سانترال های تحت شبکه برند گرند استریم
اگر کاربر به یک اتصال قوی و با ثبات اینترنتی دسترسی نداشته باشد، پس به طور قطعی کیفیت صدای پایین را در تماس های خود تجربه خواهد کرد. ممکن است به دلیل پهنای باند ضعیف صداهای ناهنجاری نیز در مکالمه شنیده شود.
حداکثر میزان داده ای که میتواند از طریق اینترنت منتقل شود، پهنای باند نام دارد. بنابراین اگر کاربر در پهنای باند دانلود خود دچار مشکل باشد، صدای طرف مقابل در مکالمه شنیده نخواهد شد.
از طرف دیگر اگر طرف مقابل نتواند صدای کاربر را بشنود، این بدین معناست که پهنای باند آپلود کاربر ضعیف میباشد.
علت دیگری که ممکن است این مشکل را بوجود بیاورد، این است که ارائه دهنده VoIP از کدک اشتباه استفاده کرده باشد.
با کدک درست، ارائه دهنده VoIP میتواند کیفیت صوتی مناسبی را حتی در شرایطی اینترنت دچار مشکل است، برای کاربر فراهم کند.
در ادامه به چندین راه برای حل این مشکل خواهیم پرداخت:
- سرعت پهنای باند خود را چک کنید. وب سایت های بسیاری برای تعیین سرعت پهنای باند شما در اینترنت وجود دارند.
- از طریق یک ISP بهتر کیفیت اتصال اینترنت خود را تست نمایید.
- با بستن برنامه هایی که داده های بیشتری مصرف میکنند، تراکم شبکه را کاهش دهید.
بیشتر بخوانید: بهترین مدل های تلفن سانترال
-
قطع خودکار تماس پس از مدت زمان معین
این یک مشکل رایج است که ممکن است در شبکه های با ترافیک تماس بالا اتفاق بیفتد. در این مورد، VoIP به صورت خودکار پس از چند دقیقه قطع میشود.
راه هایی که برای حل این مشکل وجود دارند؛ عبارتند از:
- چارچوب کارکرد گوشی خود را بررسی کنید و از به روز بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
- مهلت زمانی UDP را بررسی کنید. ترافیک UDP سریعتر از TCP میباشد زیرا شامل بررسی خطای بسته نمیشود.
-
عدم شنیدن هیچگونه صدایی در هنگام مکالمه
اگر هر بار که تماس میگیرید، صدایی نمیشنوید، برای این مشکل راه حلی وجود دارد. علت ایجاد این مسئله ممکن است از مسدودسازی بسته های RTP توسط فایروال منشاء بگیرد. برای حل این مشکل، فایروال خود را بررسی کنید و به دنبال پورت هایی بگردید که جریان بسته های RTP را مسدود میکنند. پس از شناسایی پروت ها، آنها را از حالت مسدودی درآورید و از جریان بسته های RTP اطمینان حاصل نمایید. اگر به پشتیبانی نیاز داشتید، با ارائه دهنده خدمات خود VoIP خود ارتباط برقرار کنید.
-
انتقال مستقیم تماس های صوتی به صندوق پستی
آیا تماس های ورودی شما مستقیما به صندوق صوتی انتقال داده میشوند؟ اگر پاسخ شما مثبت است، پس میتوانید این راه حل ها را امتحان کنید:
- اتصال گوشی تلفن خود را با سیستم تحت شبکه بررسی نمایید.
- ببینید که تلفن شما روی حالت DND یا مزاحم نشوید قرار دارد یا خیر.
- تنظیمات انتقال تماس خود را مجددا چک کنید.
-
کار کردن یکی از تلفن های تحت شبکه و از کار افتادن دیگری
اگر یکی از تلفن های تحت شبکه شما کار میکند و دیگری از کار افتاده؛ ممکن است حساب های کاربری شما در شبکه تایید نشده یا دیگر بسترها با دستگاه سازگاری نداشته باشند. در بعضی موارد ممکن است مشکل از خود دستگاه های تلفن VoIP باشد. راه حل هایی که برای حل این مشکل وجود دارند، عبارتند از:
- تلفن های VoIP خود را با یک شبکه عمومی تست کنید. اگر یک تلفن VoIP کار کند و دیگری قطع باشد، نتیجه میگیریم مشکل از خود دستگاه های تلفن VoIP است و آنها باید تعویض گردند.
- اگر هر دوی تلفن ها کار میکنند، پس ممکن است مشکل از کابل اترنت باشد. برای حل این مشکل بهتر است با ارائه دهنده خدمات VoIP خود تماس بگیرید و از او کمک بخواهید.
- اگر مشکل از به روز رسانی و کابل اترنت نباشد، بهتر است دستگاه های تلفن خود را مجددا چک نمایید و از درست بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
توجه: برای آشنایی با اصلی ترین نکات در هنگام خرید اینترنتی تلفن سانترال روی لینک مربوطه کلیک نمایید.
اگر شما در حال مکالمه، صدا را با اکو میشنوید، 3 علت ممکن است باعث به وجود آمدن این مشکل شده باشد: تداخل صوتی – تداخل الکترومغناطیسی – تجهیزات معیوب.
وقتی صدای گوشی از حد معمول بالاتر باشد و بر قدرت دهنی تلفن غلبه کند، تداخل صوتی ایجاد میشود.
تداخل الکترومغناطیسی وقتی رخ میدهد که تجهیزات VoIP در فاصله نزدیک به هم نگهداری شوند. علاوه بر این، سخت افزار VoIP معیوب جلوی تنظیم جریان برق را میگیرد.
راه حل های این مشکل عبارتند از:
- به جای استفاده از تلفن بی سیم VoIP از تلفن سیم دار تحت شبکه استفاده کنید.
- کابل های سیم کشی خود را چک کنید، آنها باید خشک و کوتاه باشند.
- روتر خود را از دسکتاپ دور نمایید.
- تجهیزات VoIP قدیمی را با سخت افزارهای جدید جایگزین نمایید.
- ولوم صدای اسپیکر خود را پایین بیاورید و ببینید اکو در این حالت کمتر میشود یا نه.
در VoIP ، بافر جیتر یک منطقه داده ای مشترک است که بسته های صوتی قبل از انتقال به پردازنده صوتی در آن مرتب میشوند. بافرجیتر بسته های صوتی را در فواصل زمانی معین به پردازنده صوتی منتقل میکند.
تغییرات زمان رسیدن بسته ها به پردازنده صوتی جیتر نامیده میشود و همین باعث به وجود آمدن اختلال و شکاف در مکالمه میشود.
هدف از بافر جیتر ایجاد تاخیر در دریافت بسته های صوتی است تا کاربران بتوانند مکالمه های خود را با وضوح بالا و اتصال پایدار بشنوند.
جیتر ممکن است به دلیل ازدحام شبکه رخ دهد یا به این علت اتفاق بیفتد که دستگاه به درستی پیکربندی نشده است.
سخن پایانی
این مقاله از آی پی سورنا، به شما در عیب یابی برخی از رایج ترین مشکلات VoIP از کیفیت صدای پایین گرفته تا ایجاد شکاف در مکالمه کمک میکند. توانایی عیب یابی مشکلات سیستم تلفنی VoIP به این معناست که شما میتوانید مشکلات احتمالی سیستم خود را پیدا کرده و حل کنید. با این حال، برخی از مسائل نیاز به تخصص فنی بیشتری دارند و بهتر است از ارائه دهنده خدمات VoIP خود و یا از نمایندگی گرند استریم تقاضای پشتیبانی کنید.